forside
billeder
hæklerier
mad-opskrifter
drømmetydning

Opskrifter

Hvis du synes der mangler en opskrift, så send endelig en mail til mig
(ved at klikke her med opskriften og evt et billed.

Alfabetisk oversigt


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


A

...
...

...
...
Top

B

Bagels

900 gr. Hvedemel
0,5 dl. Sirup, lys
2 spsk. Olie
1,5 spsk. Salt
5 dl. Vand
1 pakke Gær

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, så den bliver glat og spændstig.
Lad dejen hvile ca. 15 min. under et stykke plastik/klæde.

Del dejen i 16 stykker, rul dem ud i pølser på 25 -30 cm. og de formes til en ring.
Lad dem hæve ca. 30 min. et lunt sted.

Ringene koges i en ½ grydefuld vand når efterhævningen er færdig - et par stykker ad gangen - ca. 2 min. på hver side.
De kogte ringe sættes på bagepapir.

Bages ved 200 C / eller ca 175 C varmluft i ca. 20-30 min. og afkøles på rist.
Boller

1 pk gær
4 dl lunken mælk
ca 1-1½ dl tykmælks produkt (øjemål)
1 æg
1 håndfuld (mellem) sukker
1 knivspis salt
lidt smeltet smør
mel

Skal hæve ca 45 min.
Efterhæve ca 15-20 min.
Bages ca 13-15 min. ved 200 c
Boller, Lindas

1 pk gær
4-5 dl lunken mælk
2 æg
3 tsk. sukker
1 knivspis salt
125 gr. margarine/smør
500 gr. mel

Dejen ældes/røres med grydeske, og den skal være lind.
Hæve ca 10-20 min. sæt på pladen med grydeske og lad bollerene hæve igen.
Bages ca 10 min. ved 225 c
Burger boller ca. 6 stk.

3½ dl lunken vand
175 g durummel
450 g hvedemel
1½ spsk. vindruekerneolie
25 g gær
1½ tsk. salt
1 spsk. Sukker

Gær røres ud i det lunkne vand sammen med salt, sukker og olie.
Durummel og hvedemel tilsættes og det hele røres i røremaskine, hvis dejen ikke slipper skålen tilsættes lidt mere mel indtil dejen slipper.
Hæver 30 minutter.
Form til flade boller ca. 10 cm. i diameter.
Læg på bageplade og lad dem hæve under viskestykke i 1½-2 timer (indtil ønsket tykkelse er nået).
Pensl med sammepisket æg og drys med lidt durummel.
Bag ca. 15 minutter ved 225 grader

Burger bøffer ca. 8 stk

1 kg. godt hakket oksekød
1 finthakket løg
Olivenolie
1 knsp spidskommen
1 spsk. Koriander
Havsalt og friskkværnet sort peber
1 håndfuld frisk revet parmesan
1 stor spsk engelsk sennep
1 stort æg
115 g. rasp
8 burgerboller

Kom det hakkede kød op i en stor skål. Svits løget i lidt olivenolie i ca. 5 min. Til det er blødt, men ikke har taget farve.
Kom løget ned i kødet- det gør kødet dejligt sødt. Kom salt, peber, spidskomme og koriander ned i kødet. Tilsæt parmesan, sennep, æg og halvdelen af raspen og rør det godt sammen. Hvis farsen er lidt for klistret, så røres lidt mere rasp i.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og drys det resterende rasp over. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på raspen. Drys resten af raspen over og tryk bøfferne let flade. Bøfferne bliver bedst, hvis de køles af før stegningen, så stil dem i køleskabet i 1 times tid.

Top

C

Chokolade kage

250 g. margarine
400 g. sukker
5 æg
40 g. kakao
400 g. mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
1 dl. mælk
1 dl. kogende vand (kan fint bruge mælk)

Margarine smeltes og røres blødt sammen med sukker.
Æggene i et ad gangen. Kakao røres i.
Mel, bagepulver og vanillesukker blandes samme og røres stille i og vand og mælk med.
Bages ved 175 grader C i ca 1 time.

Cookies, Sidsels

220 g margarine, blød
170 g brun farin
90 g sukker
90 g æg
5,2 + g vaniliesukker
360 g mel
4,4 g natron
120 + g chokolade, groft hakket
90 + g mandler, groft hakket

Dej til ca. 1 kg.
Brun farin, sukker, margarine og æg blandes sammen.
Mel, natron, vaniliesukker rystes sammen i en pose hvorefter det blandes sammen med den våde masse. Til sidst blandes mandler og chokolade i.
Brug to teskeer til at sætte dejen til cookierne på en bradepande, husk at der skal være lidt afstand imellem dem og de må ikke være for høje.
Bages ved 175 i ca. 10-12 min.
Top

D

Dressing, hvid
1/4 l cremefraise 18%
2 kniv spids salt
1 kniv spids peber
3 spske eddike
Ca 4 spske sukker eller sødemiddel

Dressing, rød
½ rød peber
1 løg (½ hvis det er sort)
blendes og vædens fjernes
vendes i cremefrais ca 1/4 dl
2 knivsp salt
1 knisspids peber

Drømmekage

4 æg
300 g sukker (ca. 3½ dl)
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
50 g smør

Fyld
75 g smør
100 g kokosmel (ca. 3 dl)
200 g brun farin (ca. 3¼ dl)
½ dl mælk

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200°
Bagetid med fyld: Ca. 5 min. ved 225°.

Pisk æg og sukker lys og luftig, i en skål over vandbad. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsigtigt i dejen drysset gennem en sigte. Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en lille smurt meldrysset bradepande og bag kagen midt i ovnen.

Fyld: Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag kagen ud og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen.

Top

E

...
...

Top

F

...
...

Top

G

Guacamole

2 store el. 4 små avocadoer
½-1 dl. creme fraiche
1 lille fed hvidløg
½-1 rød chili
spidskommen
citronsaft
salt og peber

Tag kødet ud af avocadoerne med en ske.
Blend halvdelen med cremefraiche, hvidløg, chili, spidskommen og citronsaft.
Kom resten af avocadoerne i til konsistensen er god.
Smages til med citronsaft, salt og peber

Gulerodskage
500g mel
2tsk natron
½tsk salt
500g sukker
3tsk kanel
evt 200g rusiner
200g nødder
6æg
4½dl olie
700g revet gulerødder

Bland de tørre ting sammen og bagefter blandes de våde i og gulerødderne til sidst
Bages i en time ved 175 grader i en bradepande i ovn størrelse

Glasur:
100 g flødeost neutral
50 g smør
100 g flormelis
1 tsk . vaniliesukker
Lidt citron saft

Top

H

Hindbærsnitter, ca 10 stk.
Bund:
200 g blødt smør
150 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
350 g hvedemel
1 æg

Til glasur:
200 g flormelis
2 spsk vand

Fyld:
ca. 175 g hindbærmarmelade

Smuldr smørret i melet. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Rør imens glasuren sammen.
Når dejen har stået på køl i en time; Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Del dejen på langs og bag dem på en plade med bagepapir i ca 10-12 min. ved 175° varmluft - til de er gyldne.
Lad kagerne køle helt af på en bagerist. Smør halvdelen af marmeladen på den ene kage og halvdelen af glasuren på den anden. Læg dem sammen med glasuren opad.
Skær kagerne i 5-6 hindbærsnitter.

Kommer snart: Se videoen om hvordan man laver hindbærsnitter på Kenneths hjemmeside: atlavemad.dk

Top

I

...
...

Top

J

Jordbær is

200 g. sukker
5 past. æggeblommer
5 past. æggehvider
½ l. piskeføde
ca. 250 g jordbær

Jordbærene blændes og koges uden vand sammen med lidt sukker. Noget af væsken skal koges af, så det har ca. sammen tykkelse som syltetøj.
Pisk æggeblommer og sukkeret sammen så det er stivt. De kogte jordbær piskes derefter sammen med æggeblomme-massen.
Pisk Fløden godt stiv.
Pisk æggehviderne godt svitve. Husk at bruge helt rene redskaber til dette da det ellers er meget svært at piske dem stive.
Det hele vendes forsigtigt sammen og hældes i forme. Derefter skal isen i fryseren til den er helt frossen.

Top

K

...
...

Top

L

...
...

Top

M

...
...

Top

N

Nøddekager (Stinnes)

125 g sukker piskes med
3 æg
100 g hakkede nødder og
100 g mel vendes i

Sættes på pladen med en ske
Kan evt. pyntes med en nød eller mandel.
Bages i 7-8 min ved 200° c

Top

O

...
...

Top

P

...
...

Top

Q

...
...

Top

R

Ratatouille.

2 stk Peberfugt blandet farver
1 aubergine
2 courget
hvidløgs olie
timian
2 ds. flået/hakket tomater
2-3 tsk sukker
3 løg (fint hakket)

Svits løg og hvidløg. Resten af grøntsagerne snittets groft og tilsættes og svitses. Til sidst flåettomat og sukker. Skal koge min. 1 time. Smages til.

Roulade, chokolade.

150 g sukker
3 æg
50 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
2 skt kakaopulver
Fyld:
50 g smør
125 g flormelis
1 spsk kakopulver
1 past æg eller 3 spsk mælk

Æg og sukker piskes hvidt. Kartoffelmel, bagepulver og kakaopulver blandes og sies i.
Massen bages på en flad bradepande i 6-8 min ved ?°.
Fyldet skal koges sammen i en gryde.
En karklud bredes ud på bordet, oven på ligges bagepapir, drys sukker på bagepapiret.
Straks efter bagningen vendes kagen ud på papiret. Et vådt oprevet viskestykke lægges oven på kagen og efter 2-3 min. kan det øverste bagepapir fjernes.
Fyldet smøres ud over kagen og den rulles. Kagen skal derefter stå til den er kold.

Top

S

Skak småkager

300 g. mel
200 g. smør eller margarine
2 tsk. vaniliesukker
100 g. sukker
1 spsk. kakao
Pynt
1 æggehvide til at pensle med
Perlesukker og hakkede mandler

Hak fedtstoffet ud i melet, tilsæt sukker og vaniliesukker og ælt dejen hurtigt sammen.
Del dejen i 2 og ælt kakaoen i den ene del.
Rul 2 stænger af hver portion dej og læg dem torsvis mod hinanden. Læg det koldt i en times tid.
Skær dejen i tynde skifter og pensl hver kage med æggehvide. Frys med lidt perlesukker og hakkede mandler.
Sæt kagerne på beklædte bageplader og bag dem midt i ovnen ca. 8-10 minutter ved 175° grader, til de er gyldne.

Top

T

Tebirkes, Kenneths

300 g mel
100 g smør
25 g sukker
1 æg
25 g gær (½ pakke)
½ tsk salt
1 dl mælk
Pynt:
Æg til smørelse
Birkes eller lignende

Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej. Dejen rulles straks ud i et stykke på ca. 20 x 65 cm.
Overfladen pensles med æg og dejen foldes sammen så den er i 3-4 lag. Den sammenlagte dej vendes så sammenlukningen vender ned af og skæres i ca. 16 lige store stykker og placeres på en bradepande, pensles med æg og der drysses birkes eller lignende over.
De skal hæve i ca. 15-20 min.
Bages nederst i ovnen ved 220°C i en forvarmet ovn i ca. 12 min.

Tomatsalsa

1 stort løg, groft hakket
1 ds. hakkede tomater
2 tomater, hakket
50 g. brun farin
ca 30 g.jalapeños, afdryppede
koriander
salt og peber

Kom det hele i en gryde, bring det i kog.
Salsaen skal ikke koge længe, men skal holde simre-varm i en halv times tid.
Stil salsaen til afkøling.
Blend det derefter groft, og smag det til med salt og peber.

Tærte
200 g. hvedemel
100 g. smør eller margarine, (blødt, ikke smeltet)
50 g. florsukker
1 æg

Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej som slipper skålen, og fordeles i en tærteform.
Fyld: F.eks. æbler der skæres i mindre stykker og koges med lidt sukker og vand indtil stykkerne er bløde.
Bages ved 200°C i ca. 20 minutter.

Top

U

...
...

Top

V

Vafler

250 g margarine
200 g sukker
1/2 l mælk
500 g mel
3 - 4 æg
2 1/2 tsk. bagepulver

Bland de tørre ingredienser sammen, tilsæt mælk og smør og pisk godt. Tilsæt derefter et æg af gangen.
Lad dejen hvile 1-1½ time.

Valnødekage med æbler og chokolade
180 g smør
180 g sukker
2 stk æg
170g mel
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
100 g chokolade drys
1 dl mælk
40 g valnødder (hakket)
ca 3 æbler (skrællet og skåret i tynde skiver)
kanel/sukker
citronsaft

Blød smør og sukker blandes. Tilsæt æg. Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes og tilsættes. Herefter drysses chokoladen i. Til sidst mælk. Formen smøres og beklædes med bageparpir.
Fyldes ca ½ op med dej, her efter en lag med æbler som drybbes med citronsaft. Så fyldes dej igen på og et lag æbler læggs i toppen (disse skal trykkes helt ned i dejen.) På toppen dryppes også med citron og drysses med kanel/sukker.
Bages ved 150-175°C til den er fast og slipper en gaffel

Vandbakkelser ca. 9 stk.

80 g. smør/margarine
2 dl. vand
100 g. hvedemel
2-3 hele æg

Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt.
Pisk æggene let sammen et ad gangen. Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang.
Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose, eller sæt dejen på plade med to spiseskeer med god afstand.
Sæt pladen midt i ovnen. Bagetid 20-30 minutter ved 200°C. Se ikke til kagerne de første 15 minutter.
Vandbakkelserne kan fyldes med flødeskum, fromage, kagecreme og is.
Pyntes med sigtet flormelis eller glasur.
Top

W

...
...

Top

X

...
...

Top

Y

...
...

Top

Z

...
...

Top

Æ

...
...

Top

Ø

...
...

Top

Å

...
...

Top




Opdateret d. 7.6.2015